Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Att lifta en LO tycker jag är väldigt inspirerande. Jag kan inspireras av ett helt alster, färgkompositionen, eller någon enstaka detalj. På lördagen var en av utmaningarna att lifta en LO. Jag inspirerades både av upplägget på den LO vi skulle lifta, och av färgerna.

Linköping lift LO 1

Jag valde att börja med att göra min LO utan att ha bestämt vilka foton jag skulle använda. Jag började med att färga in bakgrunden med distresser i olika gula och orange nyanser. För att bryta av, använde jag också en skarpt turkos distressdyna också. Jag använde samma dynor tillsammans med en vattenpensel och målade lite slarvigt på ett par stickers så att de skulle matcha bakgrundsfärgerna.

Linköping lift LO 2

Jag har också stänkt med turkos och svart mist på bakgrunden. Efter att det torkat, gick jag loss med gesson och ett platskort. Jag använde både en mask och kortet som det är för att göra mönster på bakgrunden. Sist stämplade jag med några olika bakgrundsstämplar.

Linköping lift LO 3

Några mönsterpapper från gummiapan fick tillsammans med ett utrivet papper från en bok på kinesiska och ett tårtpapper fick bli bakgrund till mitt foto. Jag klippte också ut en detalj ur ett annat foto från samma dag och satte i en ram högst upp till höger på min LO. Sedan valde jag ut några kul detaljer och satte dit dem, och gick över hela LO:n med pensel och gesso igen.

Jag blir glad av att scrappa på det här sättet. Undrar lite varför jag inte gör det oftare… Kanske har det med min inspirerande bordsgranne Mahlin att göra?